So Long, My Son

Regie: Wang Xiaoshuai
Duur: 185 min
Land/Jaar: China, 2019.
Met o.a.: Wang Jingchun, Yong Mei, Qi Xi, Wang Yuan, Du Jiang.

Filmtheater De Luxe vertoont in het Scagontheater in M18, Torenstraat 1B, Schagen op donderdag 7 en vrijdag 8 november 20.00 uur de film So Long, My Son. Kaartverkoop via de webshop op of aan de kassa op voorafgaande filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag), tevens – als de zaal niet uitverkocht is – op de dag van de vertoning aan de zaal. Toegang 9, -Zaal open een uur voor aanvang.

space

Een bijzonder modern Chinees epos waarin gebeurtenissen van de afgelopen 30 jaar worden verteld. Schaamte en schuld drijven de gebeurtenissen vooruit.
Heden en verleden zijn even sterk vertegenwoordigd in de film. Een gedwongen abortus, het verlies van een kind, een affaire en een adoptie spelen een rol in de film, o.a. met verwijzingen naar de éénkindpolitiek van China. Tevens is de grote ruimte die projectontwikkelaars krijgen in het hedendaagse China merkbaar. Regisseur Wang zegt in de Filmkrant: “In het hedendaags China draait alles om geld. De groeiende verschillen tussen arm en rijk maken dat we terug willen naar vroeger tijden toen de mensen gelijker waren”. Het leven van de twee hoofdpersonen in het heden en het verleden wordt gespiegeld aan dat van hun beste vrienden. Beide stellen krijgen een kind op dezelfde dag, Haohao en de kleine Xing. Na een traumatische gebeurtenis verhuizen Yaojum en Liyun naar een vissersdorpje, waarvan ze het dialect niet eens verstaan. Ze willen weg van de plaats des onheils. Maar de levens van deze vier mensen zullen elkaar blijven kruisen. Zo gaat dat nou eenmaal met het noodlot. De acteurs Wang Jingehun en Yong Mei die Yaojun en Liyun spelen, werden met een Zilveren Beer beloond voor het uitstekende acteerwerk.

Ga naar de Filmkrant

<< Ga terug naar het programma