The Farewell

Regie: Lulu Wang
Duur: 98 min
Land/Jaar: Verenigde Staten, 2019.
Met o.a.: Awkwafina, Shuzhen Zhao, Diana Lin, Tzi Ma.

Filmtheater De Luxe vertoont in het Scagontheater in M18, Torenstraat 1B, Schagen, op vrijdag 21 februari om 20.00 uur de film The Farewell. Kaartverkoop via de webshop of aan de kassa op voorafgaande filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag), tevens als de zaal niet uitverkocht is – op de dag van de vertoning aan de zaal. Toegang €9,-. Zaal open een uur voor aanvang.

space

EEN KOMISCH FAMILIEDRAMA ‘GEBASEERD OP EEN ECHTE LEUGEN’

The Farewell heeft op verschillende filmfestivals prijzen gewonnen en is genomineerd voor de Golden Globe in de categorie Beste Buitenlandse Film (uitreiking 5 januari).

De film The Farwell is gebaseerd op het autobiografische boek What you don’t know van de Amerikaanse regisseur/schrijfster Lulu Wang, niet te verwarren met de gelijknamige Nederlandse schrijfster. Hoofdpersoon is de 30-jarige Billi (Awkwafina), die als kind vanuit China naar New York is gekomen. Haar oma, Nai Nai (Shuzhen Zhao), die in China woont is ongeneeslijk ziek en heeft waarschijnlijk niet lang meer te leven. De medische gegevens worden voor oma geheim gehouden, volgens Chinese tradities. De westerse Billi heeft hier moeite mee, maar schikt zich er toch in tijdens de bruiloft voor een gearrangeerd schijnhuwelijk van een neef in China, dekmantel voor het afscheid van Nai Nai. Deze oma heeft destijds ook aan haar eigen man verzwegen dat hij ernstig ziek was. En ook Billi speelt niet steeds open kaart. De film ontroert, maar toont ook veel grappige momenten.

Ga naar de Filmkrant

<< Ga terug naar het programma