First Reformed

Regie: Paul Schrader
Duur: 108 min
Land/Jaar: VS, 2017.
Met o.a.: Ethan Hawke, Amanda Seyfried, Credric Kyles.

Filmtheater De Luxe vertoont in het Scagontheater in M18, Torenstraat 1B, Schagen op donderdag 18 en vrijdag 19 oktober de film: First Reformed. Kaartverkoop via de webshop en aan de kassa op voorafgaande filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag), tevens – als de zaal niet uitverkocht is – op de dag van de vertoning aan de zaal. Toegang 8,- euro, aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.00 uur.

space

Een gewaagd drama waarmee regisseur Schrader terugkeert naar een onderwerp dat hij goed kent: het streng gereformeerde geloof uit zijn jeugd.
Na het sneuvelen van zijn zoon besluit predikant Toller, een indrukwekkende rol van Ethan Hawke, om een nietsontziend dagboek bij te houden. Met de whiskyfles bij de hand start hij ´s nachts met het beschrijven van zijn ontmoeting met een aanstaand echtpaar. De man van het stel is een radicale milieuactivist die zich al bij voorbaat schuldig voelt om een kind op de wereld te zetten. De zwangere vrouw komt voor advies en troost bij Toller. Zij maakt zich zorgen over de radicalisering van haar echtgenoot. Toller is eenzaam en staat niet sterk in het leven door het verlies van zijn eigen kind. Er ontstaat een keten van onverwachte gebeurtenissen, die Tollers tot dusver vrij ordentelijke leven, dreigen te verstoren. Hawke is fenomenaal, hij speelt zijn beste rol ooit.

Ga naar de Filmkrant

<< Ga terug naar het programma