La Belle Époque

Regie: Nicolas Bedos
Duur: 115 min
Land/Jaar: Frankrijk, 2019.
Met o.a.: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier en Fanny Ardant.

Filmtheater De Luxe in het Scagontheater in M18 vertoont op donderdag 23 april 20.00 uur en vrijdag 24 april om 14.00 uur in de matinee voorstelling de film La Belle Époque. Kaartverkoop via de webshop of aan de kassa op voorafgaande filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag), tevens – als de zaal niet uitverkocht is – op de dag van de vertoning aan de zaal. Toegang 9, – Zaal open een uur voor aanvang.

space

Nostalgisch verlangen naar vroeger, en situaties en gevoelens zoals een eerste verliefdheid herbeleven met behulp van een groep acteurs.

Een slimme dertiger, Antoine genaamd, heeft een bedrijfje Tijdreizigers geheten, waarmee hij met behulp van acteurs het mogelijk maakt om historische ervaringen te herbeleven. Antoine vraagt aan zijn schoonvader, een zestiger en striptekenaar of hij een gebeurtenis uit het verleden wil herbeleven. De man kiest voor de eerste verliefdheid met zijn vrouw Marianne, een psycholoog. Zij ontmoetten elkaar in 1974 in een bistro die La Belle Epoque heette. Hij verlangt ernaar terug te gaan naar hun eerste ontmoeting en hevige verliefdheid omdat hun huwelijk na 45 jaar verzand is in wrok en chagrijn. We zien een gezelschap aan tafel zitten. De film vervalt gelukkig niet in nostalgie alsof vroeger alles beter was. Antoine is een tirannieke kerel die zijn vriendin in ongemakkelijke situaties manoeuvreert. Het acteursensemble heeft door hoe Antoine te werk gaat en weet het uit te buiten in hun spel. Dit maakt de film gelaagd en interessant.

Ga naar de Filmkrant

<< Ga terug naar het programma