The Leisure Seeker (Wereld Alzheimer Dag)

Regie: Paolo Virzi
Duur: 112 min
Land/Jaar: Italië/Frankrijk, 2017.
Met o.a.: Helen Mirren, Donald Sutherland.

Filmtheater De Luxe in het Scagontheater in M18 vertoont op zaterdag 21 september om 20.00 uur de film The Leisure Seeker, een film gekozen op verzoek van de gemeente Schagen vanwege Wereld Alzheimer Dag. Vanaf 19.00 uur is er een Informatiemarkt in de foyer van het Theater. De avond is speciaal bedoeld voor Mantelzorgers, maar anderen zijn van harte welkom. Zaal open vanaf 18.00 uur. Kaartverkoop via de webshop op of aan de kassa op voorafgaande filmavonden (donderdag en vrijdag) en tevens op de dag van vertoning aan de zaal. Toegang € 9,-

Op de Informatiemarkt zijn in ieder geval aanwezig vertegenwoordigers van:
– Werkgroep Dementie Schagen van de gemeente
– Alzheimer NL
– Geriant
– Het Mantelzorgcentrum

Het programma van de avond:
19.00 uur: Informatiemarkt
20.00 uur: korte opening door Wethouder Sigge van der Veek.
Daarop aansluitend film: The Leisure Seeker
Pauze 21.00 – 21.30 uur
21.30 uur: vervolg film
22.30 uur: Afsluiting door één van de ambassadeurs. Nogmaals mogelijkheid om de stands van de informatiemarkt te bezoeken en folders mee te nemen.

space

The Leisure Seeker – Een boekverfilming
De twee topacteurs Helen Mirren (Ella) en Donald Sutherland (John) dragen de film. Het is de laatste kans van een ouder echtpaar om samen vakantie te houden. We zien een mooi intiem verhaal. Zij is ernstig ziek en hij is dementerend. Hij mag niet meer autorijden, maar ze doen het toch en gaan stiekem op pad in hun oude camper. Hun kinderen mogen het niet weten, want die zouden het verbieden. Ze reizen langs plaatsen die ze eerder bezochten met hun kinderen. Amerika is zowel hetzelfde, als veranderd. Het zijn bepaald geen knuffelbejaarden, hij is een excentrieke hoogleraar, geobsedeerd door Hemingway, maar zij houdt juist niet van deze schrijver. De ex van Ella speelt ook een rol in het verhaal. Ze lusten een stevige borrel en zijn op de campings duidelijk aanwezig.

Ga naar de Filmkrant

<< Ga terug naar het programma