Internationale Vrouwendag: Bar Bahar (i.s.m. Amnesty)

Regie: Maysaloun Hamoud
Duur: 103 min
Land/Jaar: Israël/Frankrijk, 2016.
Met o.a.: Mouma Hawa, Shaden Kanboura en Sana Jammelich.

Filmtheater De Luxe vertoont in het Scagontheater in M18, Torenstraat 1B, Schagen i.s.m. Amnesty afdeling Schagen – Hollands Kroon op vrijdag 8 maart vanwege Internationale Vrouwendag met als thema Heldinnen. Er is muziek, een inleiding en de film Bar Bahar (In Between). Kaartverkoop via de webshop of aan de kassa op eerdere filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag), tevens – mits de zaal niet uitverkocht is – op de dag van de vertoning. Toegang 10, – euro (afwijkende prijs), aanvang 19.30 uur. Zaal open 19.00 uur.

Programma vanaf 19.30 uur:
– Zang en gitaar: Anouk Geertsma
– Monique Manshanden, medewerker Boekhandel Plukker over: “De vrouw in het boek”
– Film: Bar Bahar

space

Bar Bahar is de sprankelende debuutfilm van Maysaloun Hamoud over drie sterke Palestijnse vrouwen die verstrooiing zoeken in het nachtleven Van Tel Aviv.
Centraal staan Leila, Salma en Noor, drie vrouwen die een appartement delen. De één is een vrijgevochten advocate, de tweede een christelijke, lesbische dj en de derde een moslima die nog voor haar huwelijk al onderdrukt wordt door haar toekomstige man. Regisseuse Hamoud confronteert haar drie hoofdpersonages met de beperkingen en vooroordelen van de conservatieve, religieuze samenleving waarin ze zijn opgegroeid. De film mijdt platgetreden paden. In plaats daarvan worden de ontsnappingswegen – als die er al zijn – onderzocht. Tel Aviv wordt in al haar veelzijdigheid in beeld gebracht. Het is een stad voor jonge mensen die het conservatieve platteland willen ontvluchten. De jonge vrouwen in de film zoeken de balans tussen traditie en het moderne leven. Hamoud vertoont seks, drugs en rock ‘n roll en dat werd haar niet in dank afgenomen door conservatieve moslimgroeperingen.

Ga naar de Filmkrant

<< Ga terug naar het programma