Marriage Story

Regie: Noah Baumbach
Duur: 136 min
Land/Jaar: Verenigde Staten, 2019.
Met o.a.: Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Dern.

Filmtheater De Luxe vertoont in het Scagontheater in M18, Torenstraat 1B, Schagen, op donderdag 12 maart 20.00 uur en vrijdag 13 maart 20.00 uur de film Marriage Story.

Kaartverkoop via de webshop of aan de kassa op voorafgaande filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag), tevens als de zaal niet uitverkocht is – op de dag van de vertoning aan de zaal. Toegang €9,-. Zaal open een uur voor aanvang.

Laura Dern heeft voor haar rol in deze film een Oscar gewonnen in de categorie ‘Beste vrouwelijke bijrol’.

space

RAKE OBSERVATIES EN FENOMENAAL SPEL IN BITTERZOET, IMPOSANT EN ONVERGETELIJK MEESTERWERK.
Twee aardige, verstandige mensen, die elkaar geen pijn zouden willen doen, zien hoe hun huwelijk tussen hun vingers doorglipt. Zo zou je de film heel kort kunnen samenvatten. Maar er valt meer te zeggen over dit pijnlijk realistische echtscheidingsdrama, dat volgens de regisseur eigenlijk een liefdesverhaal is, gezien door de lens van een scheiding. ‘Juist als iets een einde heeft, kun je zien wat er goed aan was.’ Hij putte voor de film Marriage Story inspiratie uit zijn eigen scheiding van de actrice Jennifer Jason Leigh. De film is zowel wrang als grappig, soms een rechtbankdrama en dan weer een komedie, liefde en romantiek tegenover boosheid en verwijten. De hoofdrolspelers hebben veel van zichzelf in de vertolking van de personages gelegd; vooral de bijrollen zorgen voor de nodige lucht. Laura Dern heeft enkele prijzen gewonnen in de categorie ‘Beste vrouwelijke bijrol’! De film weet de sympathie op te wekken voor beide echtelieden en doet zijn best om geen partij te kiezen. De kijker moet zelf bepalen of dat laatste gelukt is, de meningen daarover zijn verdeeld. Leuk om over na te praten!

Ga naar de Filmkrant

<< Ga terug naar het programma