Tiere

Regie: Greg Zglinski
Duur: 95 min
Land/Jaar: Oostenrijk/Zwitserland, 2018.
Met o.a.: Birgit Minichmayr, Philipp Hochmair, Mona Petri en Mehdi Nebbou.

Filmtheater De Luxe vertoont in het Scagontheater in M18, Torenstraat 1B, Schagen op donderdag 4 en vrijdag 5 oktober de film: Tiere. Kaartverkoop via de webshop en aan de kassa op voorafgaande filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag), tevens – als de zaal niet uitverkocht is – op de dag van de vertoning aan de zaal. Toegang 8,- euro, aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.00 uur.

space

Fascinerende thriller geeft een inkijkje in het leven van een jong Oostenrijks echtpaar. Maar wat is werkelijkheid en wat zijn hallucinaties?
Tussen kinderboekenschrijfster Anna en haar overspelige partner chef-kok Nick loopt het niet meer. Om hun relatie een nieuwe vonk te geven verhuizen ze van Wenen voor een half jaar naar een Zwitsers chalet. Daar wil Anna ook haar eerste boek voor volwassenen schrijven. Dat boek gaat over een vrouw die haar man vermoordt, vertelt ze aan Mischa die hun Weense appartement zal onderhuren. Na een auto ongeluk en een aanrijding met een schaap is het de vraag wat er van hun plannen terecht zal komen. Het begrip van tijd lijkt verdwenen. Wat een dag lijkt, kan ook een week zijn. De ene denkt dat het middag is, de ander waant zich midden in de nacht. Het is fascinerend hoe de Poolse regisseur Greg Zglinski die onzekerheid zichtbaar maakt. Er zijn ook wonderlijke paralellen tussen de gebeurtenissen in het Weense appartement en dat wat Anna en Nick daarbuiten meemaken. Anna en Mischa lopen bijvoorbeeld tegelijkertijd met een verband om het hoofd en in beide woningen is een geheimzinnige deur. Automatisch ga je als kijker ervan uit dat er sprake is van twee verhaallijnen. Maar of dat ook zo is …. Dan is er ook nog een suïcidale vogel en een pratende kat. Tiere is een oefening in wakend dromen en is zowel koel als broeierig.

Ga naar de Filmkrant

<< Ga terug naar het programma