J’ai Perdu Mon Corps

Regie: Jérémy Clapin
Duur: 81 min
Land/Jaar: Frankrijk, 2019.
Met o.a.: Hakim Faris en Victoire du Bois.

Filmtheater De Luxe vertoont in het Scagontheater in M18, Torenstraat 1B, Schagen, op vrijdag 20 maart 20.00 uurde film J’ai perdu mon corps. Kaartverkoop via de webshop of aan de kassa op voorafgaande filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag), tevens als de zaal niet uitverkocht is – op de dag van de vertoning aan de zaal. Toegang €9,-. Zaal open een uur voor aanvang.

De film heeft verschillende Amerikaanse prijzen gewonnen.

space

PRACHTIGE ANIMATIEFILM OVER HET LOT, ROUW EN DE HOOP OP LIEFDE.
Klein maar heel fijn mag je de film J’ai perdu mon corps noemen. Een geamputeerde hand gaat op zoek naar het lichaam waarbij hij hoorde en het is verbazingwekkend hoe snel de kijker de hand als sympathie opwekkend personage gaat zien. De kijker leeft intens mee tijdens die zoektocht in Parijs, waarin de hand allerlei obstakels tegenkomt en avonturen beleeft. In flashbacks krijgen we het romantische verhaal te zien van Nafouel (over wiens de hand de film gaat), die verliefd wordt op Gabriëlle. Het verhaal is gebaseerd op de roman ‘Happy Hand’ van de scenarist van de film Amélie,
Guillaume Laurent, die het verhaal samen met de regisseur tot een animatiefilm bewerkte. Voor de animatie combineerde Clapin verschillende technieken, bijvoorbeeld het realistisch ogende rotoscoping, waarbij acteurs worden gefilmd en de beelden worden nagetekend. Met een geweldige film als resultaat. Dat een verhaal over een wandelende hand zo ontroerend kan zijn.

Ga naar de Filmkrant

<< Ga terug naar het programma