The Sisters Brothers

Regie: Jacques Audiard
Duur: 121 min
Land/Jaar: Frankrijk/België/Spanje/Roemenië, 2018.
Met o.a.: John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed.

Filmtheater De Luxe vertoont in het Scagontheater in M18, Torenstraat 1B, Schagen op donderdag 31 jan. en vrijdag 1 feb. de film The Sister Brothers. Kaartverkoop via de webshop of aan de kassa op voorafgaande filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag), tevens – als de zaal niet uitverkocht is – op de dag van de vertoning aan de zaal. Toegang 9, – euro, aanvang 20.00 uur. Zaal open een uur voor aanvang.

space

Een leuke en fijngevoelige Western nog wel met bloedvergieten, maar met cowboys die – tegen de verwachting in – niet zwijgzaam zijn.
De Western kent een opleving de laatste jaren, er komen regelmatig nieuwe uit. In The Sister Brothers trekken Eli en Charlie als huurmoordenaars door het Wilde Westen. Ze ontpoppen zich als een droogkomisch duo, galopperend in de plenzende regen. Joaquin Phoenix is de drankzuchtige, meedogenloze Charlie en John C. Reilly is innemend als de oudere broer Eli. Hij helpt Charlie vaak uit de brand. De film gaat over broederliefde en kameraadschap. Ook gaat het over afscheid nemen van een ruwe, vijandige wereld. Ze reizen van Oregon naar Californië. Eli ontdekt onderweg de tandenborstel en zit voor het eerst van zijn leven op een echt toilet. Kortom, de civilisatie komt eraan. In een parallel verhaal volgen we Warm (Riz Ahmed) die gezocht wordt en een zekere Morris (Jake Gyllenhaal). Als die vier elkaar ontmoeten is dat geen einde, maar een nieuw begin. De film zit vol wendingen en verrassingen. Het slot waarin de broeders doodmoe thuis komen bij hun moeder is van grote schoonheid.

Ga naar de Filmkrant

<< Ga terug naar het programma