The Children Act

Regie: Richard Eyre
Duur: 120 min
Land/Jaar: Groot-Brittannië, 1962.
Met o.a.: Emma Thompson, Stanley Tucci, Fionn Whitehead.

Filmtheater De Luxe vertoont in het Scagontheater in M18, Torenstraat 1B, Schagen op donderdag 20 december de film The Children Act. Kaartverkoop via de webshop of aan de kassa op voorafgaande filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag), tevens – als de zaal niet uitverkocht is – op de dag van de vertoning aan de zaal. Toegang 8, – euro, aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.00 uur.

space

Emma Thompson laat in The Children Act zien dat ze tot de allerbesten behoort. Naar het gelijknamige boek van Ian McEwan.
De 59-jarige Fiona Maye (Emma Thompson) is rechter aan het Londense hooggerechtshof. Ze is heel goed in interpretatie en argumentatie. Regels en logica liggen haar goed. Ook haar privéleven is overzichtelijk en ordelijk. Totdat haar man Jack – ogenschijnlijk uit het niets – haar vertelt dat hij een affaire wil beginnen. Hij is haar afstandelijkheid beu en eist zijn recht op intimiteit op. Fiona weet niet hoe ze hierop moet reageren, maar heeft geen tijd om haar huwelijkscrisis te bezweren, want ze heeft een gecompliceerde rechtszaak toegewezen gekregen. Een 17-jarige jongen, die aan leukemie lijdt heeft een bloestransfusie nodig, maar hij en zijn ouders weigeren de artsen toestemming te geven. Als Jehova’s getuigen mogen ze geen bloed van anderen accepteren. Thompson reageert subtiel en afgewogen en laat zien dat Fiona voor alles redelijk wil zijn, maar ook beseft dat ze zichzelf daarmee tekort doet. Fiona wordt met onvoorziene emoties geconfronteerd en dat maakt de film juist zo boeiend. De rechtbankscenes worden verrassend spannend in beeld gebracht.

Ga naar de Filmkrant

<< Ga terug naar het programma