Over Canto

Regie: Ramón Gieling
Duur: 78 min
Land/Jaar: Nederland, 2011.
Met o.a.: Kees Wieringa, Henkjan Honing, Hans Croiset en Halina Reijn.

Programma:
Aanvang 14.00 uur: Ballet (10-15 min.) op Canto Ostinato, speciaal gemaakt voor deze gelegenheid. Meteen daarop aansluitend is de vertoning van de film Over Canto te zien. Vrienden van De Luxe ontvangen per brief en uitnodiging voor één van de muziekdocumentaires op zaterdag 13 oktober. Niet bezette plaatsen worden kort voor het filmfestival opengesteld voor overige bezoekers en zijn te boeken via de webshop.

De korte balletvoorstelling (10-15 minuten) die vooraf gaat aan Over Canto is speciaal gemaakt voor deze gelegenheid. Dansers van Pardans van de Balletschool Schagen dansen op Canto Ostinato van Simeon ten Holt. De choreografie is van Jantine Nierop en Karen Schoonheim.

space

Over Canto: Een mooie mengeling van woord, muziek, oude concertopnames en beelden.
De film Over Canto is een documentaire over de invloed van het muziekstuk Canto Ostinato van Simeon Ten Holt op negen personen, waaronder pianist Kees Wieringa, muziekwetenschapper Henkjan Honing, acteur Hans Croiset en Actrice Halina Reijn. Een vrouw vertelt bijvoorbeeld dat zij haar kind baarde op Canto Ostinato en een man tatoeëerde een deel van de partituur op zijn arm. Soms blijkt muziek een radicale verandering in iemand te weeg te brengen.

Ga naar de Filmkrant

<< Ga terug naar het programma