Kunst Verklaard door Martin Koolhoven in het Scagontheater

Kunst Verklaard door Martin Koolhoven in het Scagontheater

19 februari 2019 Uit Door filmtheaterdeluxe

Onder de naam “Kunst Verklaard” worden mensen uit de kunstwereld uitgenodigd om in het Scagontheater over hun werk te spreken. Na Miranda van Kralingen en Gijs Scholten van Aschat komt Martin Koolhoven naar Schagen als derde in de serie Kunst Verklaard op maandagavond 25 maart vanaf  20.15 uur. Zaal open een uur voor aanvang.

Het idee achter dit initiatief is dat je meer van kunst kunt genieten als je er meer informatie over hebt. De bekendste Nederlandse filmmaker van dit moment is Martin Koolhoven. Op maandagavond 25 maart deelt hij zijn liefde voor film met de bezoekers.

Foto: Jitske Schols

Koolhovens bekendste films zijn Oorlogswinter (2008) naar het boek van Jan Terlouw en de komedie Het Schnitzelparadijs (2005), naar de multiculti-roman van Khalid Boudou. In 2016 kwam zijn meest recente film, Brimstone uit, een western met een internationale bezetting. Van die film schreef hij zelf het scenario en voerde hij de regie. Brimstone kreeg lovende recensies en zes Gouden Kalveren in 2017. Bovendien maakte hij verschillende films voor televisie. Martin Koolhoven staat garant voor een enthousiast betoog over film en filmkunst.

——————————————-

Kaarten € 15,- en voor CJP-houders € 7,50  kunnen aangeschaft worden via de website van het Scagontheater.

De serie Kunst Verklaard wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Cultuurfonds van de gemeente Schagen