De Luxe op 21 juni i.s.m. Ku(n)stroute Zijpe: de bijzondere natuurfilm WAD

De Luxe op 21 juni i.s.m. Ku(n)stroute Zijpe: de bijzondere natuurfilm WAD

13 april 2019 Uit Door filmtheaterdeluxe

Filmtheater De Luxe op 21 juni i.s.m. Ku(n)stroute Zijpe:

Op 21 juni in de avonduren vertoont De Luxe in het informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee
op het strand bij Petten – tegenover het Korfwater – de bijzondere natuurfilm:

WAD – overleven op de grens van water en land.
Regie: Ruben Smit, muziek Martin Fondse en met de stem van Gijs Scholten van Aschat (NL 2018, 93 minuten).
Het Waddengebied zoals je het nog nooit hebt gezien.


Het ecosysteem van het waddengebied wordt – onder en boven water – in elke jaargetijde en onder verschillende weersomstandigheden in beeld gebracht met veel filmisch vernuft. Je ziet organismen onderaan de voedselketen zoals kiezelwieren en schelpdieren. Daarnaast de grijze zeehond en de slechtvalk, bovenaan de voedselketen. Ruben Smit was ook één van de makers van de documentaire De Nieuwe Wildernis.

Aansluitend aan de film vindt er buiten op het strand een dansvoorstelling plaats, nazonsondergang. Zie voor informatie over aanvangstijd de informatie van Ku(n)stroute Zijpe. Aanmelden kan via zandtegenzee@hhnk.nl maar niet te lang met aanmelden, het aantal plaatsen in Kust, Zand tegen Zee is beperkt.