Stan & Ollie

Regie: John S. Baird
Duur: 97 min
Land/Jaar: Groot-Brittannië/Canada/Verenigde Staten, 2018.
Met o.a.: John C. Reilly, Steve Coogan.

Filmtheater De Luxe vertoont in het Scagontheater in M18, Torenstraat 1B, Schagen op donderdagavond 25 april om 20.00 uur en vrijdagmiddag 26 april om 14.00 uur de film Stan en Ollie. Kaartverkoop via de webshop of aan de kassa op voorafgaande filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag), tevens – als de zaal niet uitverkocht is – op de dag van de vertoning aan de zaal. Toegang 9, – euro, aanvang 20.00 uur. Zaal open een uur voor aanvang.

space

Biopic over de nadagen van Stan Laurel & Oliver Hardy.
Het ooit zo succesvolle duo zelf zien we nog even terug in de openingsscène van de film. Het is 1937 en de Dikke en de Dunne zijn op het hoogtepunt van hun roem. Maar hun latere teloorgang is al merkbaar als ze onderweg naar de set vrolijk kissebissen over geldgebrek, vrouwen, gokken en drank. Stan Laurels’ contract met producent Roach loopt af, hij wil voor zichzelf beginnen. Oliver Hardy wil zijn contract niet openbreken. Daar ligt het begin van ellende in 1953.
Met een nieuwe theatertour hopen ze weer volop in de schijnwerpers komen te staan en een nieuwe producent te overtuigen. De acteurs John C. Reilly en Steve Coogan spelen het komische duo zonder in karikaturen te vervallen. De mimiek en de fysieke gestaltes kloppen helemaal met het origineel. Ze treden op, eerst in bijna lege zalen, geleidelijk met meer succes. Tot in detail nemen Coogan en Reilly de vroegere acts over. Het gaat niet alleen om de mannen zelf, maar ook om hun stijl. De echtgenotes, een komisch duo op zichzelf, komen in beeld in het tweede deel van de film en zorgen voor nog wat extra dynamiek.

Ga naar de Filmkrant

<< Ga terug naar het programma