Ága

Regie: Milko Lazarov
Duur: 96 min
Land/Jaar: Bulgarije/Frankrijk/Duitsland, 2018.
Met o.a.: Milko Lazarov, Mikhail Aprosimov, Feodosie Ivanova.

Filmtheater De Luxe vertoont in het Scagontheater in M18, Torenstraat 1B, Schagen op donderdag 26 en vrijdag 27 september 20.00 uur de film Film: Ága. Kaartverkoop via de webshop of aan de kassa op voorafgaande filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag), tevens – als de zaal niet uitverkocht is – op de dag van de vertoning aan de zaal. Toegang 9, -Zaal open een uur voor aanvang.

space

Schoonheid en overleven in het Arctisch gebied. Een manier van leven – die niet meer bestaat – kraakhelder in beeld gebracht.
Het leven en de schoonheid van het Arctische landschap wordt in Ága adembenemend mooi in beeld gebracht. Nanook en Sedna lijken het laatste echtpaar op aarde te zijn. Ze leven in hun joert in het Arctisch gebied van Siberië. Eten, warm blijven en voor elkaar zorgen, daar gaat het om. In de wijde omgeving is geen mens te bekennen. In de film horen we Mahlers 5e Symfonie en dat klinkt wonderschoon in combinatie met de prachtige natuur. De film is opgenomen in Jakoetië in het noordoosten van Siberië, maar had zich overal in het poolgebied kunnen afspelen. Niemand leeft meer zoals Nanook en Sedna. De film brengt een ode aan een manier van leven die niet meer bestaat . Maar ook bij hen dient de moderniteit en technologie zich aan, via hun dochter die in een mijngroeve werkt. Waarom die dochter is vertrokken blijft een mysterie, Nanook wil er niets over zeggen. Ingehouden emoties worden zonder uitleg getoond. De film is opgenomen op 35 mm en je ziet de fraaie afgeronde hoeken van het beeld. Dat maakt de film extra mooi.

Ga naar de Filmkrant

<< Ga terug naar het programma