Filmkring: After the Wedding

Regie: Bart Freundlich
Duur: 112 min
Land/Jaar: VS, 2019.
Met o.a.: Julianne Moore, Michelle Williams, Billy Crudup, Abby Quinn.

Filmkringvoorstellingen zijn voor abonnees die voor zes keer hebben ingetekend. Openblijvende plaatsen zijn beschikbaar voor overige filmbezoekers. Donderdag- en vrijdagavond zijn bijna uitverkocht, op maandagavond zijn er nog veel plaatsen vrij.

space

Grote kwesties komen aan de orde: Wat is familie, wat betekent het om verweest te zijn en wat kan door geld kapot worden gemaakt?
After The Wedding is een Amerikaanse remake van Susanne Biers’ film uit 2005. Het ingenieuze plot is niet veranderd, wel is er een thematische verandering en worden sommige rollen i.p.v. door mannen door vrouwen vervuld. In de nieuwe versie ligt er meer nadruk op het moederschap. Wederom is er een sterrencast ingezet om deze remake tot een succes te maken. We maken in de eerste momenten kennis met de door Michelle Williams gespeelde Isabel. Ze wordt vanuit India naar New York gesommeerd om een rijke weldoenster te ontmoeten die in haar weeshuis wil investeren. Deze “moeder” Theresa (Julianne Moore) staat op het punt haar succesvolle reclamebureau te verkopen. Er lijkt aanvankelijk een clash tussen de twee sterke vrouwen te komen, maar het gaat een heel andere kant op. De onthullingen over het leven van beide vrouwen, met trauma’s en geheimen maken het niet gemakkelijk. Maar beiden zijn gewend om eerst te incasseren en dan pas te reageren. Dat geeft ruimte. Er is een moment van acceptatie dat je in op drama gerichte films zelden ziet, maar daarom des te waardevoller is.

Ga naar de Filmkrant

<< Ga terug naar het Filmkring-programma